Om oss

Vi är specialiserade på uthyrning och försäljning av eget byggda industrifastigheter. Med hänsyn till ekonomi, kvalité, funktion och energi är våra fastigheter optimerade för dig som brukare.

Vi förstår att det är ett stort steg att välja en ny hyresvärd för ditt företag. Vi tror att med vår storlek, personliga engagemang och vårt kunnande och kontaktnät i att bygga och äga fastigheter skall göra oss till ditt givna förstahandsval.

Affärsidé

Vi bygger, äger och förvaltar egetbyggda industrifastigheter. 

”Vi ska vara stora nog för att vara en pålitlig leverantör av varor och tjänster, samtidigt små nog för att vara flexibla och lyhörda” 

Miljö

Vi vet att våra byggnader påverkar samhället under hela sin livscykel. Från planering, projektering, byggnation och ändå fram till förvaltning, ombyggnad och slutligen rivning. Stor påverkan finns inom miljöområdet och därför ska vi ta hänsyn till miljöaspekter så långt det är möjligt.

Vi ska ligga i framkant när det gäller materialval. Våra stommar, väggar och tak består i huvudsak av stål, oändligt material med 100 % återvinning. Vår ambition är att ständigt hålla oss uppdaterade och bygga med de senaste materialen. Som exempel använder vi idag den nya PIR isoleringen, en isolering som ger våra fastigheter låg energiförbrukning.

Våra fastigheter värms i första hand med bergvärme med liten energiförbrukning och vi förespråkar en energisnål och miljövänlig el- och ventilationsinstallation.

Ekonomi

Vi är långsiktiga och har en god och balanserad ekonomi. Vi har varje år sedan starten växt sakta och säkert samt varje år visat ett positivt resultat. Vi har aldrig haft en betalningsanmärkning, konkurs eller likvidation och vi finns på marknaden för att stanna kvar över en lång tid framöver.

Som ett bevis på ovan har vi belönats med högsta kreditvärdighet från både UC och Soliditet.

Vår historia

År 2006 - Starten

Niklas och Dan avslutade sina elit-idrottskarriärer inom motocross och satsade heltid på företagandet. Vi startade Northpower AB med inriktning mot stål, svets, smide och montage inom byggindustrin.

År 2010 - Från ett till fyra separata bolag

Verksamheten delades upp i fyra separata bolag för att renodla inriktningen och verksamheten.

Northpower Holding AB (556858-7918), äger och förvaltar aktierna i de tre rörelsebolagena.

Northpower Stålhallar AB (556790-9956), med inriktning mot att bygga stålhallar direkt till slutkund.

Northpower Takentreprenader AB (556799-9932), med inriktning mot låglutande papptak till våra stålhallar samt externa kunder såsom villor och bostadsrättsföreningar.

Northpower Fastigheter AB (556708-4255), med uppgift att äga och förvalta eget byggda industrifastigheter.

År 2018 / 2019 - Förvärv och namnändring

Tisenhult-gruppen AB förvärvar Northpower Stålhallar AB och Northpower Takentreprenader AB. I samband med detta så byter kvarvarande bolagen namn.

LEJE Holding AB (556858-7918) äger och förvaltar aktierna i nedan dotterbolag

LEJE Fastigheter AB (556708-4255) med uppgift att äga och förvalta eget byggda industrifastigheter

Utöver detta så startades ytterligare ett till fastighetsbolag:

Natursvampen Fastigheter AB (556901-1182) med uppgift att äga och förvalta eget byggda industrifastigheter

År 2019 - Fusion

LEJE Fastigheter AB (556708-4255) fusioneras med LEJE Holding AB (556858-7918) samt namnändras senare till LEJE Fastigheter AB (556858-7918)

År 2020 - 3:e Delägare

Markus Frisk förvärvar en andel av aktierna i LEJE Fastigheter AB (556858-7918) för att aktivt vara med och bidra på tillväxtresan framåt. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår